joi, 30 martie 2017

De Ziua Internațională a Păsărilor, ai grijă de micile zburătoare! Ia exemplu de la noi!


În fiecare an, pe data de 1 aprilie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internațională a Păsărilor. Noi am marcat această zi la sfârșitul lunii martie și am făcut „o mică surpriză” zburătoarelor din parcul de lângă casa noastră. Astfel, întreaga familie am agățat în copaci hrănitoare pentru păsări, cu gândul că acestea vor poposi aici și vor ciuguli din boabele pe care le-am lăsat drept surpriză, dar și se vor adăposti în căsuțe pe timp de noapte, vânt sau ploaie.

În timp ce instalam hrănitoarele, am discutat cu copiii despre păsările călătoare, care se reîntorc în țara noastră din țările calde și, deși nu vorbisem detaliat cu ei pe această temă, am fost uimită de faptul că Cecilia cunoștea de la grădiniță multe informații despre păsări.

Vezi în fotografiile de mai jos cum am meșterit hrănitoarele pentru păsări, dar și cum le-am agățat pe crengile și tulpinile copacilor.

 
 
 

Dimineața, când Cecilia merge la grădiniță, are grijă să pună mâncare în căsuțe, dar și să se asigure că sunt la locul lor. 

Ziua Internațională a Păsărilor este un bun prilej pentru a le povesti copiilor cât este de important să aibă grijă de mediul înconjurător și să fie prietenoși cu micile necuvântătoare. Cum fac eu acest lucru, vezi AICI.

Pentru că luna aprilie este dedicată ocrotirii Planetei Pământ, pentru următoarele zile am pregătit și alte proiecte interesante. Dacă dorești să afli despre ce e vorba, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!