luni, 20 martie 2017

Joc de logică pentru copii: „Găsește perechea potrivită!”

Voi v-ați găsit perechea potrivită? Eu da! Alături de El cresc cei mai minunați copii care, până când își vor găsi perechea potrivită, tot caută perechi pentru diverse lucruri. 

Văzând că Stelian începe să sorteze obiectele, m-am gândit să îi propun mai multe jocuri, care încep cu îndemnul „Găsește perechea potrivită!”. Sunt jocuri de logică și memorie, pe care cei mici de obicei le adoră.

Iată activitățile din această categorie:

Împerechează șosetele!
Scopul acestui joc este de a împerechea șosetele. Amestecă-le și îndeamnă-l pe cel mic să-și aleagă o șosetă, căreia să-i găsească perechea potrivită din grămăjoară. Dacă ai copii mai mari, le poți propune acest joc, pe care să-l joace contra cronometru: într-un timp cât mai scurt, să împerecheze cât mai multe șosete.

Datorită acestui joc l-am învățat pe Stelian să își încalțe singur șosetele. Cum am făcut-o, vezi AICI

Găsește perechea încălțămintei!
Principiul acestui joc este la fel ca în cazul șosetelor. Se amestecă încălțămintea, iar copilul este îndemnat să găsească perechea potrivită pentru fiecare papuc.

Care este perechea formei?
Pe o foaie am desenat într-un rând mai multe forme, iar în alt rând – aceleași forme, amestecate. Tot ce a trebuit să facă Cecilia a fost să găsească în rândul al doilea perechea potrivită fiecărei figuri din primul rând.

Perechi cu planșe
Copiilor mei le plac planșele. Au primit în dar un joc de memorie tocmai potrivit acestei idei. Jocul conține câte două exemplare de planșe cu litere. Împart planșele în două părți, iar ei trebuie să găsească perechea pentru fiecare. 


Și constructorul are pereche!
Cele mai multe perechi de jucării se găsesc în jocurile lego sau în constructore. Din toate piesele, copii trebuie doar să aleagă câte 2 și să le împerecheze.

Astfel, dacă nu știi ce joc să îi propui copilului tăi, din cele 5 menționate de mine în acest articol, cu siguranță vei găsi unul potrivit.

Iar pentru a vedea și alte idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!