vineri, 31 martie 2017

Jocuri de Paște pentru copiii de la 1 an+


Paștele este un bun prilej nu doar pentru a mânca diverse bucate, dupa un post lung, dar și de a petrece timpul frumos alături de oamenii dragi. Având cu toții zile libere în preajma Sărbătorilor Pascale, ce-ai zice dacă le-ai petrece în sânul familiei, transformând orele de stat la bucătărie sau făcut ordine prin casă în momente de joacă împreună cu cei mici? 

Pentru că am de gând ca Paștele din acest an să- petrecem altfel, întrucât și copiii sunt deja mai mari, înțeleg mult mai multe lucruri și pot fi implicați în diverse activități, m-am gândit să-mi întocmesc o listă cu jocuri pe care să le facem în zilele de sărbătoare. Vreau să ți le prezint și ție! 

Iepurașul mâncăcios
Noi deja avem practică cu acest joc despre care am scris și AICI. Copiii au hrănit iepurașul până s-au plictisit de el, iar eu „l-am ascuns” până la Paște, când ne vom juca din nou, asta dacă nu îl vor cere mai înainte.

Puzzle în ouă
Ouăle Kinder sunt foarte utile pentru a face diverse activități. Un joc cu ouă și puzzle vom face și noi în ziua de Paște, dacă tot ouăle sunt la tema zilei. Principiul e simplu: se ia un puzzle din puține piese, fiecare piesă se ascunde în oul Kinder, cei mici trebuie să le descopere, pe rând, iar la final să reconstituie imaginea.

Cursa cu ouă
În familie suntem 4 membri, astfel încât vom avea nevoie de 4 linguri și 4 ouă vopsite. Cei maturi vom pune în lingură câte un ou, pe care vom încerca să-l transportăm ținând coada lingurii cu gura. Cei mici vor ține lingura în mână. Câștigă cel care nu scapă oul pe jos. Deja știu cine va fi câștigător! :) 

Labirintul de Paște
Iepurașul, puișorul și ouăle vopsite sunt simbolurile principale ale Paștelui, atât de îndrăgite de copii. Pentru această zi mi-am propus să facem un alt joc interesant – Labirintul de Paște. Imaginea de mai jos îmi va servi drept exemplu. Împreună vom încerca să găsim calea pe care trebuie să o parcurgă iepurașul până la coșulețul cu ouă.

Pinata de Paște
Tare mult îmi doresc să avem parte de zile frumoase și însorite în perioada Sărbătorilor Pascale. Asta pentru că vreau să meșteresc o pinata, cu care copiii mei să se distreze. Aceasta se face foarte simplu: pe un balon umflat se lipesc în strat gros foi colorate (noi vom face o pinata – ou vopsit), iar când se usucă bine, balonul este scos din interiorul pinatei, care se umple cu dulciuri și se atârnă pe o ramură de copac. Copiii trebuie să o dărâme, folosindu-se de un baston. Îmi și imaginez cât de distractiv va fi!

Dacă ai și alte idei de jocuri de Paște, le aștept cu drag în comentarii!

Iar pentru a vedea următoarele articole, nu ezita să dai un like paginii deFacebook a blogului!

Un Paște luminos alături de cei dragi!

Sursa foto – AICI