vineri, 28 aprilie 2017

Am un vis și-l vreau realizat! De aceea zic: Business Start!


Câți dintre noi nu am visat măcar o singură dată să ne deschidem o afacere în domeniul în care ne pricepem cel mai bine? Sunt sigură că și tu ai avut acest gând, dar teama de eșec și nesiguranța te-au făcut să îți ascunzi visul în cel mai dosit colț al sufletului. 

Ei bine, de câteva ori m-am gândit că e cazul să pun și eu bazele unei mici afaceri în domeniul handmade-ului, căci anume asta știu cel mai bine să fac, dar întotdeauna au existat motive de a mă opri, unul dintre acestea fiind acela că în țara noastră deja există o mulțime de meșterițe care fac bani din lucrul manual. Din același motiv mai tărăgănez cu proiectul CultARTlife și SecreteleGospodinei, însă în această săptămână am înțeles că este loc sub soare pentru toți și ideile nu sunt prea multe, dacă sunt cu adevărat bune. Iar oamenii de succes niciodată nu au făcut doar un singur lucru și au riscat ori de câte ori au avut ocazia. Au căzut, s-au ridicat și au luat-o de la capăt, spre noi culmi.

Toate aceste gânduri mi-au venit zilele astea, fiind prezentă la primul workshop din cadrul noului proiect inițiat de Doina Cernavca -  Business Start.  La seminar au participat 4 speakeri, profesioniști, foarte buni în domeniul în care activează, iar zeci de tineri, dornici de a-și deschide o afacere, au venit să învețe de la ei cum să spună start visului de a se lansa în business. 

Andrei Crigan, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, ne-a povestit despre planurile Asociației, care susține în mod deosebit tinerii și oamenii de afaceri din mediul rural. De la Andrei am învățat că trebuie să îți lansezi afacerea anume în domeniul în care tu te pricepi cel mai bine.

Adrian Lazarencu, director rețeaua „Fourchette” a venit cu un sfat extrem de util pentru toți cei prezenți: „Nu vă fie rușine să încercați. Atât timp cât îți este rușine de ceea ce faci, nu vei reuși nicidecum!” și „Important este să faci primul pas, care este cel mai dificil. Restul pașilor urmează de la sine!”. De la Adrian am învățat că orice insucces poate fi o oportunitate.

De la cel de-al treilea speaker, Diana Agachi, director „Marco English Course”, am învățat că totul e posibil, doar dacă există voință. Atunci când ai un vis, chiar dacă trebuie să mergi până în pânzele albe, el poate fi realizat, iar cea mai bun metodă de a te promova este recomandarea oamenilor.

Ion Luca, director la „Carpe Diem, Wine Shop & Bar”, o persoană foarte interesantă, care a reușit să facă o afacere profitabilă din comercializarea vinurilor, a menționat că pasiunea pentru ceea ce faci este cheia spre succes. De la Ion am învățat că, indiferent de businessul la care visăm, trebuie să vindem oamenilor emoții.


A fost un eveniment extrem de interesant și util, iar celelalte ediții se anunță a fi la aceeași înălțime. De aceea, fii cu ochii pe pagina de Facebook Business Start și vezi  ce alte evenimente frumoase te așteaptă.

Ai un vis pe care-l vrei realizat? Vino la Busines Start!

Dacă vrei să afli detalii și de la alte evenimente la care, din fericire, reușesc să ajung (pentru că am un super-frate, care stă cu Stelian cât timp eu lipsesc de acasă), nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului și să mă urmărești pe Instagram.