marți, 25 aprilie 2017

„Atelierul lui Ghiduș” – decorațiuni unice pentru camera copilului tău!


Când am descoperit pagina de Facebook a „Atelierului luiGhiduș”, am rămas profund impresionată de lucrările minunate ce pot fi găsite aici. „Atelierul lui Ghiduș” înseamnă un El și o Ea, care meșteresc tablouri în tehnica String Art, dar și diverse decorațiuni făcute din traforaj sau pictate, ideale pentru camera copiilor, dar și pentru a le dărui oamenilor dragi. Totul a început de la o barcă, care îi poartă până în prezent pe meșterii-ghiduși în frumoasa lume a handmade-ului. Mai multe despre „Atelierul lui Ghiduș”, află din interviul de mai jos!

Cine este Ghiduș?
Ghiduș este mai mult decat un hobby, este un El și o EA. El meșterește, vopsește, bate cuie, învârte cu iscusință ațe, iar EA se ocupă de promovare, design, poze, discuții cu clienții. Ziua corporatiști, seara ghiduși. 

Cum a apărut Ghiduș?
Ghiduș a luat naștere odată cu prima lucrare, când EL a dorit să îi facă un cadou original de Crăciun Ei. Ce face EL se numește „String Art”, un concept foarte întâlnit în afară, dar puțin practicat la noi. Ce face EA se numește promovare și susținere. Ideea cu pagina a venit mai mult ca o provocare, când am văzut că la noi pe piață sunt fie prea puțini oameni care fac asta, fie nu este suficientă promovare în acest domeniu. 

Ce vârstă are Ghiduș?
Existăm de când am deschis pagina oficială „Atelierul lui Ghiduș”, de la începutul lui ianuarie 2017. În prezent ne bucurăm de mulți prieteni și aproape 1000 de likeuri. 

Cine sunt clienții dvs?
Clienții noștri sunt oameni iubitori de frumos, cărora le place să fie originali atunci când vine vorba fie de un cadou pentru o persoană dragă, fie de o decorațiune pentru casa lor. Cel mai mult ne place la clienții noștrii când vin cu provocări sau povești pe care trebuie să le punem cap la cap într-o lucrare. Ne mai plac mulțumirile de la sfârșit.

Care a fost cea mai voluminoasă sau poate dificilă lucrare meșterită în „Atelierul lui Ghiduș”?
Cea mai voluminoasă comandă a fost de la o clientă din Londra, care a dorit ghidușiile noastre ca și mărturii pentru botezul micuțului ei. A fost realizată în scurt timp și s-a lăsat cu câteva nopți nedormite, dar bucuria lor la primirea comenzii a meritat tot efortul. 

Cum ia naștere o lucrare ghidușă?

Lucrările noastre iau naștere din discuțiile cu clientul. Foarte puțini știu exact ce vor de la început. Am învățat că este foarte greu de găsit varianta ideală, așa că discutăm și ne decidem până când iese modelul așteptat. Dupa discuție, trecem la realizat simularea lui în Photoshop (ne consultăm cu clientul cu privire la varianta finală). Ghiduș se apucă apoi de bătut cuie și învârtit ața. Nu există o tehnică standard de învârtit ața, ba chiar am avut situația în care a trebuit să desfacem tot pentru că la final nu a ieșit cât să ne placă,  și să o luăm de la capăt. Până nu ne place nouă ce a ieșit, nu prezentăm produsul final clientului.

Cum ați descoperit pasiunea pentru String Art?
Pasiunea am descoperit-o prin prima lucrare. „Ingredientul” principal în String Art este răbdarea, care culmea, ne cam lipsește în viața de zi cu zi, dar pe care am regăsit-o cu succes în „Atelierul lui Ghiduș”.

De unde faceți rost de materialele necesare pentru meșterit?
Materialele de meșterit le luăm de la magazinele standard de construcții. Momentan, nu avem un furnizor oficial. 

De ce mămicile ar trebui să decoreze camera copilului cu tablourile meșterite de Ghiduș?
Mămicile care au trecut pe la noi prin Atelier au căutat în primul rând să își încânte copiii cu personajele favorite. Faptul că punem la dispoziție personalizări în materie de culoare, model, dimensiune, ne ajută să atragem din ce în ce mai mulți clienți. Considerăm că lucrările noastre cu numele copilului (și nu doar acestea) sunt o decorațiune pentru acum și o amintire pentru mai târziu.


Ce planuri de viitor aveți pentru Ghiduș?
Dacă ne răsfoiți pagina, veți observa că mai punem la dispoziție și lucrări făcute din traforaj sau pictate. Acelea sunt realizate în colaborare cu alți prieteni artiști, care s-au descoperit și ei prin noi. Ca și planuri de viitor, dorim să ne extindem și să ne promovăm din ce în ce mai mult. Vrem să ne facem cunoscuți, astfel încât să primim cât mai multe provocări și să ne facem mulți prieteni. 


Mulțumesc pentru interviu și mult succes în tot ceea ce faceți!

Lucrările meșterite în „Atelierul lui Ghiduș” le găsiți AICI și AICI

P.