duminică, 23 aprilie 2017

Mica-marea noastră vacanță de Paște

Sărbătorile Pascale le-am petrecut acasă la părinții mei. Cecilia și Stelian au așteptat cu nerăbdare zilele când vor merge la bunici, se vor juca afară mult timp și se vor întâlni cu verișoarele mele mai mici.

Ei bine, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la târg, căci majoritatea zilelor de vacanță au fost reci și cu vânt, iar noi am stat mai mult prin casă. În plus, și o răceală zdravănă ne-a ținut câteva zile cu febră.

Totuși, am avut parte de câteva zile însorite, în care copiii s-au bucurat de floricele, jocuri în aer liber, mici excursii și atenție din partea bunicilor.Astfel, pe lângă faptul că am vopsit împreună ouă, am copt cozonac, am montat o căsuță pentru păsări, copiii au mers în dimineața de Paște cu ouă roșii și s-au bucurat de aceste frumoase sărbători.


Îmi planificasem mai multe jocuri și activități, dar am reușit doar sa facem vânătoare de ouă în ghivecele cu flori, să pictăm pe scoici și să alergăm prin casă, căci bunicii locuiesc la casă pe pământ și nu au vecini pe care să-i deranjeze gălăgia.Cu toate acestea, am avut parte de sărbători frumoase, cu multe ouă roșii, tradiții și oameni dragi alături.

P.S. Dacă nu ar fi fost ouăle roșii, copacii și florile înflorite, aș fi zis că sărbătorile de iarnă au fost minunate, căci majoritatea timpului l-am petrecut lângă sobă, iar două zile și o noapte am stat chiar fără lumină, căci din cauza timpului de afară a fost deconectată energia electrică...


Vacanța voastră de Paște cum a fost? Aștept comentariile pe pagina deFacebook a blogului.