joi, 20 aprilie 2017

Pas cu Pas: Marcăm Ziua Planetei Pământ confecționând un glob pământesc


În fiecare an, pe data de 22 aprilie, în întreaga lume este marcată Ziua Planetei Pământ. Cu această ocazie, vreau să îți propun un proiect foarte interesant, distractiv, dar și educativ. Împreună cu copilul, nu ezita să confecționezi un glob pământesc, iar în timpul activității, povestește-i celui mic cât de important este să protejeze Planeta și să fie prietenos cu mediul înconjurător.

Cum am confecționat globul
  • Pentru început, mi-am făcut un plan, despre cum ar trebui să arate globul pe care-l voi confecționa și ce va conține acesta.
  • Din resturi de hârtie am găcut o minge, înfășurând ultimul strat cu fâșii de scotch, iar peste acesta am lipit scotch de hârtie.
  • Cu un creion am trasat conturul continentelor. Nu a fost perfect, trebuie să recunosc...
  • Din fâșii de hârtie colorată, prin tehnica quilling, am format cerculețe, pe care le-am lipit pe glob, urmând conturul.
  • Între timp, dintr-un tub de la șervețele (idee nu am de unde am găsit așa tub mare, căci îl aveam păstrat de mai mulți ani) am meșterit un suport pentru glob. Am turnat în acest suport mortar, iar când s-a întărit un pic, am pus în el un bețișor mai gros de lemn.
  • Când mortarul a fost suficient de tare, am decorat suportul cu o bucată de pânză de culoare verde.
  • A urmat apoi decorarea globului. Pentru aceasta am folosit animăluțele mici din ouăle Kinder și copăcei confecționați în tehnica quilling.


Rezultatul a fost chiar mai bun decât mă așteptam :)

Globul l-am confecționat pentru grădiniță, însă cu ușurință se poate de meșterit unul pentru casă, mai cu seamă în luna aprilie, când poți face cu cel mic diverse activități prin care să-i „predai” lecții de științele naturii. Despre acest glob am scris AICI.

Pentru a vedea și alte postări cu idei de activități și jocuri, cât și sfaturi din experiența mea de părinte, nu ezita să dai un like paginii deFacebook a Blogului!