joi, 6 aprilie 2017

Vine Paștele! 3 idei de puzzle tematice handmade și 5 beneficii ale acestora


Sărbătoarea Învierii Domnului este tot mai aproape, iar  acesta va fi penultimul articol din seria „Vine Paștele!”. Pentru că Cecilia este în perioada în care preferă puzzle-urile, am decis să-i fac mai multe puzzle-uri tematice.(Primul puzzle homemade a fost cel făcut din bețișoare de la înghețată, despre care am scris AICI). Astfel, când a venit de la grădiniță și a găsit surpriza, a fost foarte fericită. Nu e nevoie de investiții prea mari, căci ceea ce i-am confecționat eu nu este costisitor și chiar foarte simplu.

Materiale necesare

 • Hârtie
 • Foarfecă
 • Creion simplu și carioci
Cum se confecționează

 • Am desenat câte două ouă și doi mieluți  (deoarece știam că și Stelian va vrea să se joace), dupa care le-am decupat și colorat dupa imaginație.
 • La final, le-am tăiat în bucăți și puzzle-ul a fost gata!
 • Cel de-al treilea puzzle este un iepuraș, pe care l-am decupat de la o cutie și l-am secționat.
E cât se poate de simplu și îți ia cam 10 minute să faci și tu astfel de puzzle. În schimb, copilul tău se va juca mult timp cu ele!Beneficiile jocului cu puzzle
Documentându-mă și încercând să aflu de ce fetiței mele îi plac atât de mult puzzle-urile, am înțeles că acestea au numeroase beneficii în dezvoltarea copilului, printre care:
 1. Poate fi jucat la orice vârstă (în dependență de numărul de piese)
 2. Ajută la coordonarea mână – ochi
 3. Dezvoltă capacitățile cognitive și intelectuale
 4. Învață termeni, litere, cifre, părți ale corpului (în dependență de modelul puzzle-ului)
 5. Ajută părinții să petreacă timp de calitate cu copiii lor (Bănuiesc că acesta este și motivul pentru care Cecilia, atunci când vine de la grădiniță, îmi cere puzzle-urile. Pentru că de fiecare dată le construim împreună, ea s-a obișnuit ca astfel să petrecem timpul alături, să discutăm și să punem întrebări)Pentru a vedea și alte articole cu idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!