luni, 22 mai 2017

3 jucării de lemn preferate de copiii mei și beneficiile acestora


Dacă ar fi să aleg între o jucărie de lemn și una de plastic sau stofă, o aleg pe cea de lemn. Pentru că aceasta este 100% inofensivă și rezistentă, nu rămâne fără baterii, are o textură plăcută și este mult mai educativă. Recunosc, eu nu cumpăr des jucării copiilor mei, căci pe majoritatea le primesc în dar, însă absolut toate jucăriile din lemn pe care le avem, sunt cumpărate de noi, căci avem o slăbiciune față de acestea.  

Am observat că, în ultima perioadă, Cecilia și Stelian preferă să se joace cu jucăriile din lemn. Habar n-am de ce, însă cred că au înțeles și ei că acestea au mult mai multe beneficii decât jucăriile de pluș sau din plastic.

Iată care sunt 3 dintre jucăriile de lemn pe care le preferă copiii mei!

1.Dominouri
Dominourile de lemn sunt extraordinare! Pe lângă faptul că au o textură foarte plăcută și nu sunt grele, acestea crează și un mediu stimulativ, oferind o experiență tactilă plăcută în timpul jocului. De asemenea, faptul că sunt colorate, le face și mai atractive. În timpul jocului liber, copiii improvizează, însă atunci când se joacă împreună cu tati, regulile sunt bine stabilite și jocul decurge conform indicațiilor. Dominourile noi le-am cumpărat de la EduJoc - Jucării educative, magazinul de jucării căruia eu îi zic Împărăția jucăriilor de lemn.


2.Jocul X și 0
Cu siguranță vă amintiți de acest joc, pe care-l jucați pe ultima foaie a caietelor de matematică, în timpul orelor. Copiii mei l-au descoperit într-un nou format. Am primit (de la Galina Obletsova-Poiarchina) în dar acest joc, compus din 9 piese de X și 0 și un suport de lemn, iar Cecilia și Stelian sunt entuziasmați de el. Îl joacă împreună cu tati, dupa regulă, iar când sunt singuri, inventează diverse modalități de a folosi piesele de lemn.


3.Mașinile de lemn
Spuneam mai sus că îmi plac jucăriile de lemn, deoarece nu rămân fără baterii. Făceam referire la mașini. În familia noastră nu există regula că numai băieții se joacă cu mașini, iar fetițele – cu păpuși. Astfel, printre jucăriile de lemn preferate de copiii mei, un loc aparte îl ocupă și mașinuțele, care într-adevăr, nu au nevoie de baterii, nu le cad roțile și nici nu se strică repede. Mi-a plăcut foarte mult afirmația unui părinte, care spunea că jucăriile de lemn asigură o egalitate între copiii care provin din medii diferite și cu ajutorul acestora ei învață că toți ceilalți sunt la fel, indiferent de statutul social al părinților. Cred că anume la mașini se referea. Unele mașini noi le-am cumpărat de la Piața second-hand din preajma Gării Feroviare, însă recent am descoperit jucăriile meșterite de Max's Toys -Wooden Natural Toys, de care ne-am îndrăgostit atât noi, cât și copiii.


Deși au încă multe alte jucării pe care le preferă (periodic), cu astea din lemn se joacă întotdeauna cu plăcere, iar eu pot fi sigură că nu prezintă absolut nici un pericol pentru ei și le recomand cu mare drag tuturor părinților.

Dar copii tăi ce jucării preferă? De unde la procurați?

Pentru a vedea și alte articole cu idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului sau să mă urmărești pe Instagram.

P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu