miercuri, 3 mai 2017

Dor de mare: 5+1 activități cu scoici pentru copiii de peste 1 an


Dupa o iarnă lungă și friguroasă, tuturor ne e dor de mare, nisip fierbinte, apă și... scoici. Da, da, dor de scoici, căci dacă ai copil mic, sunt sigură că atunci când ați mers la mare, scoicile au fost jucăriile sale preferate. Mai mult chiar, ai adus câteva și acasă. Ei bine, pentru a-i aminti celui mic de mare, îți propun să-i oferi scoicile și să faci cu el diverse jocuri și activități. Copiii mei au fost pur și simplu încântați de jocul cu acestea.

Iată ce am făcut noi cu ele!

1.Decorarea cozonacilor
Pentru că suntem încă în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a continua în spiritul acestor sărbători, am decupat cozonaci din hârtie, i-am colorat cu ajutorul cariocilor, numerotându-i de la 1 la 10. Copiii i-au decorat, folosind atâtea scoici cât indica numărul.

2.Sortarea dupa nuanțe
Scoicile au diverse nuanțe, de aceea sunt ideale pentru a le sorta. Astfel, am avut nevoie de multe-multe scoici, iar copiii le-au adunat în grămăjoare diferite pe cele bej, albe sau gri. E și o metodă bună de a vorbi cu ei despre culori.

3.Sortarea dupa textură
Urmând principiul de mai sus, scoicile pot fi sortate și dupa textură. Unele dintre ele au încrustate linii diagonale, altele orizontale, altele oblice, unele sunt netede, altele mai grunjoase. În dependență de textură, am reușit să sortăm scoicile în 2 grămăjoare.

4.Pictura pe scoici
Chiar dacă sunt mici, scoicile sunt potrivite pentru a fi pictate. Astfel, le-am oferit copiilor câte o pensulă și guașe, iar ei au colorat scoicile dupa bunul plac. Le-am lăsat la uscat, dupa care s-au jucat cu ele.

5.Învățarea emoțiilor
Surioarei mele i-a venit o idee, în timp ce ne jucam cu scoicile: să desenăm pe ele diverse mutrișoare. Nu am stat mult pe gânduri și am desenat fețe triste, vesele, plângăcioase, enervate, apoi am învățat cu ajutorul lor emoțiile.

+1.Învățarea numărătoarei
Scoicile sunt potrivite pentru a învăța cu ajutorul lor numărătoarea. Cum spuneam mai sus, am numerotat cozonacii din hârtie de la 1 la 10. Iar copiii au decorat cozonacii, aranjând pe ei atâtea scoici cât indica numărul. 1, 2, 3...10!

Până ajungi la mare, joacă-te împreună cu copilul, cu scoicile de acasă!

Pentru a vedea și alte idei de activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului sau să mă urmărești pe Instagram!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu