marți, 16 mai 2017

Proiect DIY: Sârma plușată în acțiune


Anul trecut, pe vremea asta, lucram pentru site-ul Handmade Moldova.  Fiind în căutare de idei noi pentru articole, găsisem o carte despre ce poți face din sârma plușată. Atunci nu am fost prea atentă la informația prețioasă pe care o descoperisem. Zilele astea însă am cumpărat de la Crafti  un set de sârmă plușată, iar azi, împreună cu copiii, ne-am apucat de meșterit. Să vezi tu bucurie pe capul lor!

Albinuțele vesele
Cu ajutorul sârmei plușate și a ouălor de plastic, am meșterit două albinuțe vesele și hărnicuțe. Cu un pic de ojă le-am pictat năsucul, ochii și gurița și albinuțele noastre au fost gata de mers în câmpul cu flori pentru a strânge miere!


Inele și marionete pentru degete
Copiii erau nerăbdători să le fac inele din sârma plușată. E foarte simplu! Iar din alte bucățele de sârmă, m-au rugat să le fac Finger family. Nu au vrut ei să aștepte până le voi meșteri ceva frumos, așa că s-au mulțumit cu familia de șerpișori colorați, pe care i-am prins de degete. S-au jucat cu aceștia, cântând „Mommy finger how are you” până au răgușit. 


Buchete de flori
Dupa ce i-am făcut inel, Cecilia m-a rugat să-i fac și un buchet de flori. Le-am meșterit împreună, apoi le-am aranjat frumos în vaza noastră cu flori handmade. 


Fluturi și melci
Și ce fel de flori și albinuțe fără fluturi și melci? În doi timpi și trei mișcări am confecționat câte un fluture pentru fiecare copil, din sârma colorată aleasă de ei. Între timp, am mai făcut și un melc-codobelc. Eh, preferințele lor sunt lege pentru mine!Coronițe
Pentru că Stelian se vrea rege peste fluturi, din sârmă plușată și fluturele pe care-l confecționasem anterior, i-am făcut o coroniță. Să se bucure regele!


Imaginația nu are limite. Ai nevoie de doar câteva bucăți de sârmă plușată și îl vei bucura pe cel mic cu noi jucării.

Spor la meșterit!

Pentru a vedea alte idei de jocuri și activități, nu ezita să mă urmărești pe Instagram și să dai un like paginii de Facebook a blogului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu