duminică, 26 noiembrie 2017

Două campanii sociale în care se pot implica mamele în preajma sărbătorilor de iarnă


Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar mese doldora de mâncare, oameni dragi alături și cadouri pe care ni le facem unii altora. Există și oameni care nu au parte de aceste bucurii și își doresc să se simtă importanți măcar de sărbători. Fiecare dintre noi putem să le aducem zâmbetul pe buze, iar pentru asta avem nevoie de atât de puțin – un zâmbet, o porție de mâncare, o haină, o jucărie, o bomboană. Toate acestea, adunate împreună, contribuie la crearea magiei. În acest articol îți propun două campanii sociale în care te poți implica acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru a aduce zâmbetul pe buzele unui copil mai nefericit sau ale unei mame singure.

Campania Socială „Cadoul din cutia de pantofi”
Cunoscută în întreaga lume, Campania Socială ”Cadoul din cutia de pantofi” este organizată și la Chișinău, de către Comunitatea ”Cadoul din cutia de pantofi” și Fundația ”Ajută un Om!”. Aflată la cea de-a treia ediție, aceasta va dura până la 21 decembrie. 

Ce trebuie să facem noi?
Totul este foarte simplu: se ia o cutie de pantofi, se împachetează cu hârtie pentru cadouri, iar în cutie se pune tot ce poate aduce bucurie unui copil (de la 1 an până la 15 ani): rechizite școlare, jucării, obiecte de igienă personală (periuță/pastă de dinți, șampon, gel de duș), cărți, îmbrăcăminte (căciuliță, fular, mănuși, ciorapi colorați), dulciuri (biscuiți, napolitane, bomboane). Se adaugă și o scrisoare pentru cel sau cea care va primi cadoul, iar pe cutie se lipește o informație pentru organizatori, ca să știe cui să ducă cutia: „Pentru un băiețel de 8 ani, de la mine și fratele meu Dragoș”. Cutiile sunt adunate în oricare local Tucano Coffee Moldova și Oliva Restaurant. Astfel, copiii din familiile social-vulnerabile vor primi de Revelion un cadou de la Moș Crăciu, iar Moșul putem fi chiar noi! 

Mai multe detalii despre această campanie – AICI.


Campania de Crăciun „În brațele mamei”
Această campanie se desfășoară pentru al șaptelea an consecutiv, fiind lansată de Misiunea Socială „Diaconia”. În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni cu scopul de a sensibiliza societatea cu privire la problema mamelor orfane și în situații de criză și colectare de fonduri: târguri de caritate, ateliere de confecţionare a jucăriilor la sediul companiilor, etc.   Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizarea pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiare ale programului „În brațele mamei”. 

Ce trebuie să facem noi?
Tot ce pot face mamele este să participe la acțiunile organizate în cadrul campaniei. Astfel, pe data de 17 decembrie va fi organizat Telemaratonul „În brațele mamei”, iar un bilet de participare la acest eveniment costă 300 de lei, bani ce vor merge în susținerea cuplurilor mamă-copil asistate la Centrul Maternal. În cadrul Telemaratonului vor avea loc un atelier de confecționare a jucăriilor de brad și o licitație de caritate. De asemenea, doritoarele de a susține proiectul, pot dona prin intermediul Guvern 24 sau pe site-ul Diaconiei. De Crăciun, putem oferi unui copil șansa de a crește în brațele mamei sale!

Mai multe detalii despre această campanie – AICI.


Ce zici, facem împreună o faptă bună?

Pentru a vedea idei de jocuri și activități, recenzii de carte, rețete gustoase sau idei de călătorie, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului sau să mă urmărești pe Pinterest și Instagram.

Sursa fotografiei principale - Unsplash

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu