joi, 21 decembrie 2017

Liliana Bunici, autoarea blogului „Agenda unei Străine”: „Scriu pentru a inspira femeile să fie mai mult decât soții și mămici”


Pe Liliana Bunici o cunosc încă de la primele postări scrise pe blogul său, numit inițial Go2llia, care a devenit între timp „Agenda unei Străine”. Scrie profund și cu multă dăruire despre experiențele sale de mămică, despre călătorii și copii, dar și despre alte femei care o inspiră. Azi ea este următoarea protagonistă a rubricii „La o cafea cu bloggerii”. Te invit  să o cunoști și tu!

Ce te-a determinat să îți faci un blog?
Din adolescență îmi plăcea să aștern pe hârtie gândurile, emoțiile și trăirile mele. Scriam pe foițe rupte din caietele de la școală. La 15 ani am început să scriu într-un jurnal, iar aproape de 18 ani m-am lăsat purtată de imaginație și am scris prima și ultima mea carte, care nici până astăzi nu are un nume. Timpul a trecut și tehnologia modernă a avansat, iar în sufletul meu se cocea idea de a deschide un blog, dar tot „o lăsam de azi pe mâine”. Dupa a doua naștere, într-o zi de 8 Martie, am primit cadou de la sora mea un telefon performant și am înțeles că nu mai am motive să amân. Asta era oportunitatea de a scrie atunci când am un minut liber, oriunde  m-aș afla. 

De ce „Agenda unei Străine”? 
Pe blog sunt eu, pe blog scriu despre trăirile mele. Omul este mereu în continuă schimbare din cauza experiențelor trăite, iar eu am trăit o experiență neplacută care m-a afectat și am simțit nevoia unei schimbări. Nu știam ce anume vreau să schimb, dar meditând, am privit blog-ul dintr-un alt colț. Inițial, vedeam blog-ul ca un mic templu, unde intram să scriu scrisori, iar când le publicam aveam senzația că le transmit spre Univers. Astăzi, privesc blog-ul din perspectiva celor ce aleg să îl citească. Pentru ei sunt o necunoscută care își așterne gândurile în ordinea unei agende pe care destinul îl are pregătit pentru ea.


Odată cu schimbarea numelui blogului, urmează să schimbi cumva și direcția acestuia? Va fi un blog de călătorie?
Blogul meu nu este numai despre maternitate. Scriu pentru a inspira femeile să fie mai mult decât soții și mămici. Din păcate, nu postez despre toate călătoriile mele. Probabil, este din cauza că soțul meu des mă roagă să păstrăm pentru noi momentele frumoase. Pe blog mă las îndrumată de gândurile și trăirile mele. Iată de ce, deseori, purtată de ele, scriu multe lucruri intime.

Ce este blogul pentru tine?
Datorită blogului sunt femeia de astăzi, datorită lui am început să îmi povestesc trăirile, să le analizez, să îmi fac „curat” în gânduri. Datorită terapiei acestui blog, astazi sunt un om fericit. Toate realizările mele le datorez acestui blog. E paradoxal cum o pagină în lumea virtuală poate să îmi ofere atât de multe...


Te consideri blogger sau ești doar o femeie care își scrie trăirile pe blog?
Cred că cuvântul „blogger” e prea mare pentru mine. Sunt doar un om căruia îi place să scrie, iar dacă cineva dorește să deschidă „Agenda unei străine”, cu mare drag îl primesc în „casa mea”.

Povestește cititoarelor blogului SuntMAMĂ despre tine.
Liliana Bunici este o femeie activă, soție, mamă. Sunt o femeie cu o mulțime de hobby-uri și am timp pentru fiecare din ele. Sunt o soție care iubește și este iubită, chiar dacă avem 17 ani de relație, necătând la nenumăratele furtuni și descărcări electrice care s-au abătut asupra noastră. Sunt o mămică care are timp să se bucure de dragostea ce o poartă copiilor săi. Am timp să merg cu Ariadna la balet, iar cu Călin la sala de sport, am timp să mergem de câteva ori pe săptămână la bibliotecă, ca să cultivăm dragostea față de carte, am timp să le citesc fiecăruia câte o poveste în fiecare seară, am timp să spunem împreună rugăciunea înainte de somn. Facem nenumărate lucruri împreună, iar tot acest timp care îl am pentru copii mei, îmi aduce împlinirea și fericirea de care am nevoie.


Ești de un an în America. De ce ați ales această țară?
Nu pot numi traiul în America alegerea mea. A fost o surpriză a destinului. Am câștigat loteria vizelor numită Green Card. 

Cum este America pentru copii?
Copiii s-au acomodat foarte ușor, deși încă își amintesc cu dor de leagănul din curtea bunelului.

Spuneai într-o postare pe blog că ORICE OM POATE FACE TOT CE ÎȘI DOREȘTE. Până acum ai făcut absolut tot ce ți-ai dorit? Nu ai nici un regret? 
De când mă țin minte sunt o fire rebelă. Asta a cauzat multe bătăi de cap părinților mei - un lucru pe care îl regret. Dar nu regret că mi-am urmat chemarea inimii și am făcut alegeri dincolo de rațiune. Mama mea a murit de cancer. Regret că știind că în curând nu îmi va fi alături, nu m-am așezat lângă ea să depănăm amintiri, să râdem împreună, să ne povestim ce avem pe suflet. Regret că atunci când m-a întrebat dacă îmi doresc al doilea copil, eu m-am eschivat să îi răspund. Din acest regret am învățat să spun mereu adevărul. Regret că deseori am privit oamenii „de sus în jos”, regret că am judecat, criticat, jignit și supărat. Regret că deseori am amânat să fac ceva ce îmi doream. Din acest regret am învățat să nu mai amân nimic, niciodată. Probabil, dacă aș răscoli în interiorul meu, aș mai găsi multe regrete. Însă prefer să trăiesc înafara lor. Gândurile noastre sunt un magnet puternic. Viața noastră este rezultatul gândurilor noastre. Iată de ce prefer să le păstrez și să le trăiesc pe cele pozitive. Regretele le las în lădița de unde scot doar lecțiile învățate. ORICE OM POATE FACE TOT CE ÎȘI DOREȘTE - iată de ce trebuie să fim atenți la ceea ce ne dorim, pentru ca lădița cu regrete să nu ajungă atât de grea încât să ne strivească.


Ce sfaturi ai pentru cititoarele blogului SuntMAMĂ?
Într-o lume în care tot mai mult ne grăbim să trăim și tot mai des uităm să simțim, într-o lume în care suntem învățați că trebuie să fim raționali și calculați, vreau să vă îndemn să trăiți, vorbiți și alegeți CU INIMA. Într-o lume unde o femeie are atâtea sarcini și obligațiuni legate de casă, familie, copii, nu uitați de voi înșivă. Găsiți timp acolo, în gândurile voastre, să vă vorbiți și să aflați cine sunteți, ce vă doare și ce v-ar plăcea să faceți. Găsiți timp pentru sufletul vostru. Când femeia găsește cheia spre sufletul său, atunci visele ei devin realitate, atunci se transformă într-o femeie radiantă, cu adevărat frumoasă, împlinită pe plan personal și profesional.

Mulțumesc mult, Liliana, pentru că ai acceptat interviul și îți doresc mult succes în tot ceea ce faci!

Pagina de Facebook a blogului „Agenda unei Străine” o găsești AICI, iar blogul îl poți accesa AICI.


Pentru a afla și despre alți bloggeri pe care îi invit la o ceașcă de cafea, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Pinterest și Instagram, unde vin cu idei de jocuri și activități pentru copii, dar și cu rețete și recomandări de carte și produse cosmetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu