duminică, 4 februarie 2018

Copiii descoperă lumea cu ajutorul colecției de cărți „Lumea în care trăim”


Zilele trecute, Cecilia și Stelian au primit în dar un set de  cărțulii din colecția „Lumea în care trăim”. Fiind o ediție bilingvă, copiii învață diverse cuvinte atât în limba română, cât și în engleză și se familiarizează cu noțiuni despre univers, natură, vreme, oraș, vacanță. Sunt cărți recomandate micuților de 2-5 ani, dar cred că sunt potrivite chiar și celor de 1 anișor, îndeosebi în familiile unde se pune un mare accent pe învățarea limbii engleze de la cea mai fragedă vârstă.

Colecția „Lumea în care trăim” oferă copiilor excelenta ocazie de a cunoaște mai bine locurile, lucrurile și fenomenele naturii. Cărticelele conțin ilustrații originale, colorate frumos de Raluca Ilie și cu personaje prietenoase. Desenele îi invită pe cei mici să pună întrebări, le dezvoltă curiozitatea și interesul pentru ceea ce se petrece în jurul lor sau peste mări și țări.


Cartea „Vremea” îi învață despre ceață, vânt, chiciură, îngheț, nori, ploaie, soare, cald, fulger, rouă, frig, ninsoare. Din cartea „În natură” află despre mountain, sea, river, lake, hill, spring, plain, beach, desert, forest, island, bay. Cea de-a treia carte – „Universul” îi învață pe copii noțiunea de stele, galaxie, soare, lună, Pământ, planete, zi, noapte, telescop, astronaut, navă spațială, satelit. Din cartea „În oraș” micuții vor învăța ce este o casă, stradă, grădiniță, școală, parc, biserică, bloc, magazin, farmacie, spital, secție de poliție, secție de pompieri. Ultima carte, cea de-a 5-a, intitulată „În vacanță”, îi învață pe copii cuvintele muzeu, plajă, pârtie de schi, parc acvatic, bazin de înot, patinoar, teatru de păpuși, fermă, grădină botanică, grădină zoologică, circ, loc de joacă. La finalul fiecărei cărți toate cuvintele sunt aranjate în două coloane – în limba română și engleză – pentru a fi repetate.


Crede-mă, în timp ce vei învăța cu cei mici din ele, trebuie să fii pregătită, căci îți vor adresa zeci de întrebări: Cum apare ploaia?, De ce îngheață apa?, De ce apare soarele?, Ce este un munte?, Cum se formează un izvor?, Ce este o secție de poliție/pompieri?, Când mergem la Biserică?, Ce este o galaxie?, Câte planete există?, Ce facem cu telescopul?,  Ce este un muzeu?, Care e diferența dintre grădina botanică și cea zoologică?, Ce este circul?, etc. Pentru a le răspunde la toate aceste întrebări, de mare folos mi-a fost și îmi este cartea „Hai să-ți spun...”, pe care am cumpărat-o de la Librarius.

Mi-a plăcut mult că acest cărți vin într-o cutie frumoasă, pe care copiii o folosesc pe post de suport pentru creioane sau își pun în ea foițele pe care obișnuiesc să facă diverse mâzgâlituri. Datorită acestei cutii, colecția „Lumea în care trăim” mi se pare potrivită pentru a fi dăruită celor mici cu diverse ocazii.


Pentru a vedea și alte recomandări de carte, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului. Mă poți urmăr și pe Pinterest și Instagram, unde vin cu idei de jocuri, rețete delicioase, dar și recomandări de produse cosmetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu