sâmbătă, 21 aprilie 2018

Favoritele primăverii 2018 – produse cosmetice, cărți, vin, suplimente alimentare și filme


Mi-am făcut o obișnuință ca în fiecare anotimp să scriu într-un articol, intitulat FAVORITE, despre  produsele cosmetice și de îngrijire pe care le-am descoperit și testat, cărțile pe care le-am citit și multe lucrușoare interesante, care mi-au plăcut în ultima perioadă. Azi continui seria acestor articole. O să-ți prezint multe produse, cărți pentru părinți și copii, un vin delicios, mâncare sănătoasă, un canal de Youtube și un desen animat, numai bun de vizionat cu întreaga familie într-o seară de weekend.

PRODUSE COSMETICE
Apă micelară antioxidantă de la Viorica
Apa micelară antioxidantă din seria Grapes de la Viorica este marea mea descoperire din această primăvară. Are un miros plăcut de struguri, de-ți vine să o mănânci. Curăță foarte bine tenul și hidratează  pielea feței și a gâtului, stimulează regenerarea celulelor, încetinește procesele  de îmbătrânire, oferă pielii o senzație de prospețime și un aspect radiant. Extractul din frunzele viței de vie de soiul „Viorica”, selecționat de savanții Academiei de Științe a Moldovei, grație componenței sale biochimice are proprietăți  antioxidante excelente, reduce oboseala și conferă pielii elasticitate. D-Panthenol-ul oferă o acțiune de emoliere, cicatrizare și calmare.


Gel de duș pentru copii de la Ivatherm
În această primăvară, aproape la fiecare spălare a copiilor mei, am folosit Gelul de spălare din gama Ivatherm Ivahidra+, de care Cecilia s-a îndrăgostit de la prima spălare. Gelul este perfect pentru pielea delicată a copiilor, mai ales dacă e și uscată și predispusă la alergii, așa cum e în cazul copiilor mei, dar îndeosebi  al Ceciliei.  Gelul de spălare pentru piele sensibilă, foarte uscată sau atopică vine într-un flacon drăguț de 250 ml, are dozator și e foarte spornic. Cecilia ia doar o picătură, o masează delicat în mânuțele ei pufoase până formează spumă, apoi își spală cu ea tot corpul. Mai multe despre el am scris în acest articol.


Măștile de față de la Equilibra
Masca purificatoare pentru ten gras/mixt cu Argan de la Equilibra
Masca Argan de la Equilibra este una din măștile mele preferate. Aceasta conține ulei de argan și coenzima Q10, care mă ajută să am o piele fină și curată. De asemenea, combate ridurile și semnele de îmbătrânire. Eu o las pe față timp de 10 minute, dupa care spăl minuțios. 


Masca purificatoare pentru ten gras/mixt cu Aloe de la Equilibra
Aceasta conține 40% Aloe Vera, argilă verde și suc de castraveți. Este asemeni unei creme, cu o textură ușoară. O aplic pentru 10 minute, dupa care spăl fața, iar pielea rămâne curată, luminată și fermă. 


Despre mai multe măști de față pe care le-am încercat în ultima perioadă, citește în acest articol.

Oja de unghii pentru fetițe de la Melkior
Fetița mea deseori îmi cere să îi vopsesc unghiile, dar nu i-am permis acest lucru. M-am bucurat mult atunci când am descoperit la Melkior oja de unghii pentru fetițe, iar ea a fost și mai fericită. Nici acum nu-i permit să își vopsească unghiile în fiecare zi, o face rara, dar măcar sunt sigură că e o ojă inofensivă, pe bază de apă, care se curăță la prima spălare. Eu am optat pentru o nuanță deschisă, care aproape nici nu s eobservă atunci când e aplicată pe unghii.


Gel pentru igiena intimă cu spirulină de la Viorica
Compoziția fină a gelului, care include preparatul biologic complex de ultimă generație BioR® obținut din spirulină, patentat de cercetătorii Institutului de Microbiologie și Biotehnologie al Academiei de Științe a Moldovei, extract de castravete, acid salicilic și alantoină, curăță delicat pielea, menținând pH-ul natural, oferă acțiune de înmuiere, hidratare, antiseptică și antiinflamatoare.


CĂRȚI PENTRU PĂRINȚI
„Căsătorie de plăcere” de Tahar Ben Jelloun
Dupa multe cărți „serioase” despre alimentație, cancer și stil sănătos de viață, într-o duminică după amiaza am decis că e timpul pentru o carte ușoară, relaxantă, care să mă detașeze de toate grijile și activitățile mai puțin plăcute. Am ales cartea „Căsătorie de plăcere” de Tahar Ben Jelloun, fiind foarte recomandată în ultima perioadă în grupurile cu cititori de pe rețelele de socializare. Dar nu doar acesta a fost criteriul de alegere. Am o pasiune aparte pentru cărțile despre viața femeilor musulmane, iar „Căsătorie de plăcere”  abordează anume acest subiect. Mai multe despre ea  am scris în acest articol.


„Jurnal de mindfulness” de Corinne Sweet
Am ales la întâmplare această carte și nu regret nici o clipă că ea este cartea care m-a ținut ocupată două zile, timp de câteva ore. „Jurnal de mindfulness” de Corinne Sweet conține o serie de exerciții care, conform autoarei „vă ajută să găsiți pacea și calmul oriunde v-ați afla”. Dacă mi-am găsit 100% calmul încă nu știu, dar că am găsit cartea la care pot reveni de fiecare dată când sunt neliniștită, știu cu siguranță. Despre ea am scris în acest articol.


„Lapte de mamă” de Edward St Aubyn
Când am văzut titlul, primul gând care mi-a venit a fost că această carte conține o poveste frumoasă despre relația-mamă copil. În mare parte așa este, căci „Lapte de mamă” de Edward St Aubyn descrie sacrificiile unei mame pentru copilul său, dar și cât de legați suntem noi, copiii, de mamele noastre, chiar și atunci când suntem maturi, chiar și atunci când mamele ne oferă un exemplu negativ. Despre carte am scris în acest articol.


„BINE” de Igor Guzun
Pe rafturile bibliotecii de acasă stă cuminte și își așteaptă rândul cartea „Vinil” de Igor Guzun. Acum, dupa ce am lecturat „BINE”, îmi pare foarte rău că nu am citit „Vinil”-ul și că nu am cumpărat și prima carte a autorului, scrisă împreună cu Sergiu Beznițchi – „La Blog”. Niciodată nu e prea târziu, nu? Despre carte am scris AICI.


„Lorelei” de Ionel Teodoreanu
Mă întrebi dacă recomand această carte? O recomand pentru povestea frumoasă de dragoste, pentru mirosul de flori de tei și amintirile din adolescență, pentru felul în care e scrisă și care amintește de limbajul bunicii, nu și pentru multitudinea de metafore și descrieri. Asta dacă nu cumva ești amatoare de cărți cu multe-multe-multe figuri de stil... Mai multe despre ea citești în următorul articol.


CĂRȚI PENTRU COPII
Cărți din care copiii învață despre Învierea Domnului și obiceiurile de Paște
Copiii  mei sunt deja suficient de mari pentru a le povesti despre cea mai frumoasă dintre sărbători – Învierea Domnului. Anul trecut am făcut multe activități  de Paște, dar nu au înțeles mare lucru, decât că se vopsesc ouă, se mănâncă cozonaci și noaptea se sfințește pasca. În acest an am început pregătirile imediat ce a început Postul Mare, iar primul lucru care l-am făcut a fost să le povestim/citim despre Înviere. Despre cărțile din care le-am citi despre acest eveniment am scris în articolul de AICI.


Cărți cu jocuri și activități interesante pentru copii și părinți
Deseori sunt întrebată de mămici de unde mă inspir pentru diversele jocuri și activități pe care le fac cu copiii mei și despre care scriu uneori pe blog. Ei bine, de multe ori chiar Cecilia și Stelian îmi sunt sursa de inspirație și mai ales acum, când sunt mai mărișori, vin cu diverse propuneri de jocuri inventate de ei. Totuși, sunt zile când ne cam părăsește inspirația și atunci ne vin în ajutor cărțile cu jocuri și activități pe care le avem în biblioteca familiei. Multe dintre acestea fie le-am cumpărat noi, fie le-au primit în dar. Despre aceste cărți am scris în acest articol.


„Experimente amuzante pentru copii” - o carte pentru micii curioși

Că lui Stelian și Ceciliei le plac experimentele, știți deja. Că sunt curioși și adoră să descopere lucruri noi, la fel cunoașteți. Tocmai din acest motiv, atunci când cineva vrea să le dăruiască o carte și mă întreabă ce carte să aleagă, eu le sugerez să le cumpere una cu diverse curiozități, experimente sau orice altceva interesant. Astfel, au primit în dar de la librăria LIBRARIUS cartea „Experimente amuzante pentru copii”, despre care am scris AICI.


VIN DELICIOS
Pentru că primăvara avem parte de multe sărbători frumoase, de pe mesele noastre nu a lipsit vinul delicios despre care am scris și în celelalte articole din seria FAVORITE. Este vorba despre FRESCO, pe care trebuie neapărat să-l guști dacă nu ai făcut-o încă. Despre el am scris mai multe AICI.


SUPLIMENTE ALIMENTARE
De când Stelian a fost diagnosticat cu cancer, am început să atragem o mai mare atenție alimentației. Astfel, în dieta noastră  am schimbat multe lucruri, iar unul dintre acestea este faptul că am început să consumăm mai multe suplimente alimentare sau superalimente: kurkuma (turmeric sau șofran de India), spirulină, chlorellă, Acestea au numeroase beneficii, printre care: sunt puternici antioxidanți, antiseptici, antibacterieni și ajută în lupta împotriva cancerului. Eu le folosesc cel mai des în smoothies. Acestea, dar și multe alte suplimente pot fi cumpărate de la AROME BIO – magazinul cu produse bio.


CANAL DE YOUTUBE
Magic Kids - învățăm să desenăm
Sunt zile când le permit copiilor mei să privească diverse filmulețe pe Youtube. Uneori privesc câte un desen animat, alteori ascultă cântece în timp ce se joacă, iar câteodată urmăresc unele canale educative. Unul dintre acestea este MAGIC KIDS, un canal destinat nu doar copiilor, ci și părinților, care-i învață pe aceștia să deseneze și coloreze diverse obiecte sau personaje. Mai multe despre acest canal am scris AICI.


DESEN ANIMAT PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII
 „Neobișnuita călătorie a Serafimei” - film creștin
Mi-a recomandat cineva desenul animat ortodox „Neobișnuita călătorie a Serafimei”. L-am privit într-o seară de aprilie cu Stelian, în varianta originală, adică în limba rusă, dar există și varianta subtitrată în limba română (Pentru subtitrarea în limba română, dă click în bara de jos pe Subtitles). Deși la început nu a fost prea interesat de ce se petrece în film, pe la mijlocul acestuia, a început să-l privească cu mare atenție și chiar îmi cerea să îi explic ce se petrece acolo.
„Neobișnuita călătorie a Serafimei" este un desen animat de lung metraj pentru întreaga familie, în regia lui Serghei Antonov, care o prezintă pe Serafima drept cel mai frumos model de mărturisire a credinței. Recomand cu drag acest film, bun de privit cu întreaga familie. Mai multe despre el am scris în acest articol.


Pentru a vedea și alte recomandări, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram, Facebook și Pinterest, unde vin și cu multe idei de jocuri și activități pentru copii, cărți de citit și rețete de încercat. De asemenea, abonează-te la blog și vei afla prima despre noile articole!

Sursa fotografiei principale - Pixabay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu