luni, 7 mai 2018

Sectanții, ca și candidații la alegeri – politic corecți


Doamne Iisuse, îți mulțumim că ne-ai trimis azi aici, s-o vizităm pe roaba Ta și sora noastră X, să-i transmitem cuvântul Tău și s-o aducem la lumină. Însănătoșește-o, Doamne, și alungă de la ea diavolul...”, aud eu zilele astea pe holul central de la etajul doi al Spitalului Oncologic. Ca o curioasă ce sunt, am mers repede să văd despre ce-i vorba și să-i cunosc pe cei care se roagă cu atâta râvnă de se aude tomai în secția pentru copii. Când colo, ce-mi văd ochii? Vre-o opt tineri stau în jurul unei bătrâne, care abia se ținea pe picoare, ajutată de un baston, și îi spun: „Închide și mata ochii, ca să ajungă mai repede rugăciunea la Dumnezeu și să alunge diavolul de la mata”.

M-am așezat pe un scaun din hol și mă uitam atent la ei. Și-au împreunat mâinile a rugăciune și au începul din nou: „Doamne Iisuse, îți mulțumim că ne-ai trimis azi aici...”. Sărmana bătrânică privea uimită când la unul, când la altul, nepricepând ce se petrece.

Veniți să vă rugați cu noi”, mi-au zis și mie. „Nu. Eu sunt creștin-ortodoxă și nu mă rog împreună cu sectanții”, le-am răspuns. S-au uitat la mine cam chiorâș, dar m-au lăsat în pace. Atunci mi-a venit un gând: „Acești sectanți sunt exact ca politicienii în timpul campaniilor electorale – merg pe la casele oamenilor și le promit marea și sarea. Sunt politic corecți”!

Pe mine mă găsești pe Facebook, Youtube, Instagram și Pinterest. Iar AICI e pagina de Facebook a blogului ;)

Sursa foto - Pixabay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu