luni, 25 iunie 2018

Părerea cititorilor SuntMAMĂ: Cum a fost la Festivalul Medieval 2018


Dupa cum bine știi, în weekendul trecut a avut loc Festivalul Medieval, ediția 2018. Eu ar fi trebuit să fiu blogger oficial al evenimentului, dar din păcate nu am reușit să ajung sâmbătă la festival, căci a fost un frig crunt afară. Iar pentru duminică am avut alte planuri, motiv pentru care am ratat ediția din acest an a Festivalului Medieval.

Totuși, cititoarele blogului SuntMAMĂ au fost prezente la acest eveniment deosebit, iar eu nu putut să nu le întreb cum le-a părut și cu ce impresii au revenit copiii acasă. Deci, protagonistele articolului de astăzi sunt Tatiana Sîrbu, Ludmila Moga și Monica Toderici.

Tatiana Sîrbu: „S-a încercat o imitație perfectă a modului de viatță medieval și a vestimentației specifice din această epocă. Aranjarea „localității” de tip medieval, cu corturi, am observat că a stârnit curiozitatea vizitatorilor de la mic la mare. O altă atracție a fost muzeul medieval, în care au fost expuse elemente de luptă și tortură. S-a simțit prezența atmosferei medievale. Aș reveni la anul viitor? Cu siguranță! Și nu doar pentru o zi!
Din seria ce nu mi-a plăcut: au cam lipsit urnele pe teritoriul festivalului, dar fiecare s-a descurcat cum a putut...
”.(FOTO: Tatiana Sîrbu)

Ludmila Moga: „Noi am fost al doilea an prezenți la Festivalul Medieval.  Teodor, ca și anul trecut, a fost fascinat de turul arcașilor. Mai ales că are și el un arc. Am admirat concertul de muzică medievală, luptele și teatrul gastronomic. Copiii au rămas impresionați de arta confecționării obiectelor din lemn forjat. M-a uimit faptul că Teodor a observat deosebirea expozițiilor de arme de anul trecut și cea de acum. Uimiți de metodele de tortura medievală și de spațiul de joaca/lupte pentru copii cu săbii textile și pistoale de apă! Și, bineînțeles, tiroliana a fost punctul diatracției maxime. 
Eu am rămas un pic dezamăgită de prețul limonadei! Mi se pare exagerat 25 lei pentru un pahar, dar asta deja e partea comercială  a festivalului. Pe de altă parte, au fost mult mai puține tarabe cu chinezării care mă stresează de obicei la astfel de evenimente”.(FOTO: Ludmila Moga)

Toderici Monica: „Băiețelului meu i-au plăcut activitățile: tirolina, tras cu arcul, cu toporul, în ținte pe pereți din paie, activități cu lupte pentru copii, picturi pe față, golf pentru copii.  Noi, cei mari, am avut de vizionat  lupte în săbii din metal, cu sulițe și topoare, lupte corp la corp, lupte în grup. La final, am admirat o poveste foarte frumoasă, cu un rege care dorea să-și mărite prințesa cu unul din luptători. S-a iscat o luptă cu săbii, foc, săgeți și tunuri, între două echipe. Bineînțeles, au câștigat ambele și la sfârșitul luptei, la dorința regelui, membrii echipei s-au întâlnit în mijlocul scenei pentru a se... îmbrățișa. M-a impresionat vestimentația diversă, specifică evului mediu, zalele adevărate și puterea de rezistență a actorilor. Nu știu cine a fost prezentatorul, dar mi-a plăcut mult cum a povestit și cum a prezentat pe tot parcursul eenimentului.
În ceea ce privește organizarea, mi-a plăcut „fotoliile” din paie, terenurile vaste cu iarbă curată, adăposturi curate, chiuvete cu robinete pentru a spăla mâinile, buticuri cu obiecte din materiale naturale, bijuterii și accesorii, diverse statuiete metalice. Iar vata de zahăr cu trei culori a fost cireașa de pe tort
”.
(FOTO: Monica Toderici)

Sper că am reușit, cu ajutorul cititoarelor, să îți redau o parte din atmosfera festivalului. Dacă ai fost și tu acolo, aștept să îmi spui în comentarii cum ți-a părut, ce ți-a plăcut și dacă ai vrea să mai mergi la acest eveniment.

Festivalul Medieval reflectă istoria din perioada secolelor 11 şi 16. Evenimentul a ajuns la cea de-a patra ediţie. 

Cum a fost la ediția de anul trecut, poți vedea în acest articol.

Nu uita că te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instargram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu