luni, 2 iulie 2018

Cărțile „1000 de activități pentru copii isteți” – ideale pentru timpul liber (+CONCURS)


Copiii mei au de ceva timp o nouă pasiune – cărțile „1000 de activități pentru copii isteți” de la editura Girasol. Lucrează în fiecare zi în acestea, fapt ce îmi oferă și mie mai mult timp liber atunci când fac singuri activitățile sau petrecem timp calitativ, completându-le împreună. Sunt cărți potrivite atât pentru copiii de 3-4 ani, dar și pentru cei de 6-7 ani, care știu să citească și nu mai au nevoie de ajutorul părinților.

În aceste cărți copiii găsesc diverse însărcinări, pe care trebuie să le îndeplinească. Aceștia pot trasa conturul și colora, rezolva rebusuri și labirinturi, încercui obiecte și umbre, scrie literele lipsă și alcătui cuvinte, găsi diferențe între două imagini, etc.


Cu ajutorul cărților din colecția „1000 de activități pentru copii isteți” copiii mei învață cifrele, literele, să numere, să scrie, își dezvoltă motricitatea în timp ce trasează contururi și colorează, își dezvoltă atenția, imaginația și concentrarea, iar cel mai important – au posibilitatea să își aleagă singuri tipul de activitate pe care vor să-l facă. 


Cărțile „1000 de activități pentru copii isteți” sunt destinate petrecerii timpului liber în mod distractiv și constructiv. Copiii se pot descurca cu forțe proprii sau pot solicia ajutorul nostru, al maturilor, fie pentru a-i ajuta la rezolvare sau pentru a verifica ceea ce au făcut.  „Felicitați-i întotdeauna pentru eforturile depuse și, chiar dacă unele exerciții nu au fost rezolvare corect, găsiți împreună răspunsul corect și dați-le curaj să meargă mai departe”, sugerează autorii cărțiii. 

Dacă vrei să-i dăruiești copilului tău cărți care să-l țină ocupat mult timp, să știi că cele din colecția „1000 de activități pentru copii isteți” sunt potrivite. Le găsești la Librarius sau pe elefant.md.


CONCURS
Pentru că ne place să împărțim cu alții din ceea ce avem mai mult, copiii au hotărât să dăruiască unui cititor al blogului una dintre cărțile „1000 de activități pentru copii isteți”. Pentru a intra în posesia acestei cărți, tot ce trebuie să faci este să îndeplinești aceste condiții:
1.Să scrii în comentarii la acest articol care este activitatea preferată a copilului tău (ai grijă să semnezi comentariul)
2.Să distribui acest articol pe pagina ta de Facebook.

Concursul este valabil pentru Republica Moldova și va dura până la 8 iulie 2018. Câștigătorul va fi selectat cu ajutorul random.org și va fi anunțat în acest articol.

Mult succes tuturor participanților!

UPDATE: Câștigătoarea este Anna Cîrlan. Felicitări!

Pentru a afla despre cărțile pe care le citesc eu și copiii mei, te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Pe mine mă mai găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

22 de comentarii:

 1. Băiețelului meu ii plac trenurile foarte mult . Nicula Sonia

  RăspundețiȘtergere
 2. Fetitele mele iubesc sa se joace in casuţe improvizate de ele. Anna Cîrlan.

  RăspundețiȘtergere
 3. Fetiţele mele iubesc să se joace cu căsuţe improvizate de ele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Copiii mei preferă să petreacă cât mai multe timp afară (plimbări, tobogan, bicicleta, role...). Cand timpul e urât acasă citim, pictam și ne distrăm ... Galina Obletsova

  RăspundețiȘtergere
 5. Sanduta adora cărțile de cind era încă bebe,i atrăgeam mult ukorle si poveștile citite de mami...acum iubește foarte mult cărțile u activități pe vîrsta,mai ales testele de logica! Violeta Damaschin.

  RăspundețiȘtergere
 6. Copiii mei preferă să petreacă cât mai multe timp afară (plimbări, tobogan, role, bicicleta...). Când timpul nu ne permite aceste activități acasă citim, pictam și ne distrăm.... Galina Obletsova

  RăspundețiȘtergere
 7. Sanduta mea adora cărțuliile încă din burtica mamei cînd îi citeam povesti cu zine,acum la cei 5 anișori iubește cărțile de activități pe vîrsta mai ales cele de logica...acum deja își învață și frățiorul de 1 jumate sa comunice frumos u ele!Violeta Damaschin mama de copii minune:Ștefan și Sanduta 💜

  RăspundețiȘtergere
 8. Noua ne place sa pictam si sa ne jucam cu plastelina.

  RăspundețiȘtergere
 9. Noua ne place sa pictam si sa ne jucam cu plastelina.

  RăspundețiȘtergere
 10. Baietelului meu ii place Să decupeze. Cornescu Olga

  RăspundețiȘtergere
 11. Fetița mea e pasionată de lectură. Mă bucură mult că între gadgeturi şi cāřți, alege căřțuliile! MATCIN CRISTINA

  RăspundețiȘtergere
 12. Sunt mamica a doi baietei unul de 5 ani jumate Ernest si Matei de 9 luni de cind a aparut al doilea copil activitatea preferata sunt plimbarile lungi, jocul de v- ati ascunselea ,si cartile de logica si dezvoltarea vorbirii Marianna Ghimpu.

  RăspundețiȘtergere
 13. Sunt mama a doi baietei: Ernest de 5 jumate si Matei de 9 luni ,printe activitatile preferate ne plac plimbarile lungi, jocul de v-ati ascunselea si cartile cu activitati si deaigur sa desenam muult.Marianna Ghimpu

  RăspundețiȘtergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 15. Acum ca e vara cel mai des ne petrecem timpul afara la terenul de joaca
  Lily Stratan

  RăspundețiȘtergere
 16. Citim, desenam si dansăm ...Covinea Natalia

  RăspundețiȘtergere
 17. Baietelului meu ii place decupatul, sa modeleze,sa danseze, povestile .Ana Turcanu Gherman

  RăspundețiȘtergere
 18. copiilor mei le place cind eu le citesc....si apoi impreuna sa examinam pagina...so coloram....cornelia

  RăspundețiȘtergere
 19. Morari Victoria
  Activitatea preferata a copilului nostru este sa lipească abțibilduri sa coloreze si sa citim impreuna.

  RăspundețiȘtergere
 20. Sa lipeasca abțibilduri,sa picteze cu acuarela ,sa modeleze cu plastilina.Mihailov Renata

  RăspundețiȘtergere
 21. Sa lipeasca abțibilduri,sa picteze cu acuarela,sa modeleze cu plastilina.Mihailov Renata

  RăspundețiȘtergere
 22. Olesea Potereanu6 iulie 2018, 11:32

  Copilul meu iubeste jocul cu mingea si sa deseneze, sa coloreze cartulii de colorat

  RăspundețiȘtergere