sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Centrul de Creație și Dezvoltare „Fluturașul MIA” – locul de refugiu al lui Stelian


De când stă acasă și nu merge la grădiniță, Stelian mereu e în căutare de ceva wow. Pentru că nu are voie să intre în contact cu mulți copii, nu prea avem multe opțiuni din care să alegem. Fie stăm acasă și facem activități, fie mergem în oraș, la terenurile de joc, care nu sunt aglomerate. Fiind în căutarea alternativelor, am găsit o grădiniță chiar în aproprierea casei noastre. E vorba despre Centrul de Creație și Dezvoltare „Fluturașul MIA”. Ei bine, nu-l duc acolo zilnic, dar o dată pe săptămână merge să-și încarce bateriile cu activități în afara casei, socializare și oameni noi.

Am optat pentru această grădiniță pentru că există posibilitatea de a lăsa acolo copilul doar o dată pe săptămână. De asemenea, îmi place că există programul „până la amiază”. În cadrul acestei mini-grădinițe, copiii nu stau până seara, ci dor până la ora 12:00 – 13:00. Astfel, în această perioadă de timp, eu îmi planific ca în ziua respectivă să fac cele mai importante treburi, pe care nu le-aș putea face dacă Stelian ar fi acasă.


Un alt aspect important pentru noi este acela că în grupă sunt maximum 10 copii. Educatoarea are timp pentru fiecare dintre ei și nici unul nu rămâne nesupravegheat. Așa sunt sigură că Stelian nu va fi bruscat, lovit sau în pericol, el având nevoie în primul rând de siguranță. În plus, îl hrănesc acasă dimineața și la amiază, iar atât timp cât se află la grădiniță, are parte de o gustare. Deci, în mare parte, el mănâncă doar ceea ce îi pregătesc eu acasă. Această posibilitate mi se pare extraordinară, mai ales pentru copiii care sunt la dietă și au nevoie de un regim alimentar supravegheat.


Eu tare sper că medicul îi va permite ca, de la anul viitor, Stelian să frecventeze grădinița zilnic. Atunci va merge din nou la vechii săi colegi din grupa „Prichindel”, despre care încă îmi povestește cu dor. Până atunci însă, îl duc o dată pe săptămână la Centrul de Creație și Dezvoltare „Fluturașul MIA”. 


Centrul se află în orașul Codru, municipiul Chișinău, pe str. Sihastrului 42. Poate pare că e foarte departe de oraș, dar nu e deloc așa. E chiar destul de aproape, mai ales pentru cei care locuiesc în sectorul Centru al Chișinăului, în orășelul Codru sau chiar în Ialoveni.

În afară de mini-grădinița, pentru care există diferite programe, sâmbăta micuții pot frecventa și atelierul de engleză și cel de pictură. De asemenea, în serile de luni, miercuri și vineri, copiii de 5-7 ani pot beneficia de Programul de Pregătire pentru școală.

Aș putea multe să spun despre Centrul de Creație și Dezvoltare „Fluturașul MIA”, dar cred că cel mai bine e să mergeți voi acolo, să vedeți cât de cald și bine e la ei. De asemenea, îi găsiți și pe Facebook, dar și pe Instagram. Eu zic să treceți cu  o privire pe paginile lor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle mai mulți părinți despre această mini-grădiniță.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu