duminică, 10 martie 2019

Când vine Zâna Măseluță?


Ceciliei i-a căzut primul dinte de lapte în decembrie, imediat ce a împlinit 5 ani. Pe mine mă speriase acest lucru, căci nimănui din grupă nu i se mai întâmplase, iar cei cu care vorbeam îmi spuneau că primul dinte trebuie să cadă după vârsta de 7 ani. Pentru a mă liniști și a mă convinge că e totul bine, am cerut sfatul stomatologului ei, dl Nicolae, de la Clinica PetruMed, care ne-a asigurat că e totul în regulă.

Toate bune și frumoase, doar că, încă pe când dintele i se clătina și era entuziasmată de tot acest proces, Cecilia a pomenit de Zâna Măseluță. I-am explicat că de fapt ea nu există și e o invenție, pentru a convinge copiii să li se extragă dintele, iar micuța mi-a spus că știe, dar oricum vrea cadou.

Deci, care-i treaba cu Zâna Măseluță?
  • Tot informându-mă din diverse surse, am aflat că Zâna Măseluță este un personaj magic, care vine noaptea și ia de sub pernă dintele de lapte al copilului, lăsându-i în schimb un cadou.
  • Am mai aflat că ea poate lăsa sub pernă și bani, deși mie nu îmi convine deloc acest obicei.
  • De asemenea, Zâna Măseluță mai poate lăsa și o diplomă pentru micul erou.
Dupa ce ia dintele de lapte de sub pernă, Zâna îl aruncă pe cer și îl transformă în stele. Mi se pare o poveste frumoasă, dar nu-i decât o poveste și cred că trebuie să le explicăm copiilor acest lucru.

În cazul Ceciliei, ea a primit în dar o păpușă și a fost tare fericită, chiar dacă știa că noi i-am pus-o sub pernă. 


Care-i situația la voi cu Zâna Măseluță? Ce știu copiii despre acest obicei? Cum le-ați povestit despre el? Aștept răspunsurile voastre în comentariile la acest articol, căci sunt tare curioasă.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să ajungă la cât mai mulți părinți și să împărtășească și ei din experiența lor.

Vă aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde sunt mult mai activă. Pe mine mă mai găsiți pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu