marți, 31 decembrie 2019

5 reușite ale acestui an. Mulțumesc, 2019!


Anul 2019 a fost un an bun. Chiar dacă am avut parte de multe momente neplăcute, acum, la final de an, încerc să mă focusez pe ceea ce a fost bine și frumos. Am reușit să îndeplinesc aproape toate scopurile propuse la început de an și acum sunt mulțumită că totul a descurs așa cum mi-am dorit. Uneori poate chiar mai bine decât m-aș fi așteptat.

Pentru că în toate momentele ați fost alături de mine, în acest articol vreau să împart cu voi și să vă povestesc mai multe despre cele 5 reușite ale acestui an. 

1.Am citit multe cărți
La rubrica CITIM am venit cu recenzii despre toate cărțile citite, cât și cu recomandări frumoase de cărți pentru copii. La început de 2019 mi-am propus să citesc 35 de cărți, dar am citit 39. Pentru mine e un motiv de mândrie, având în vedere faptul că am fost extrem de ocupată anul acesta. Totuși, datorită scopului stabilit și a dorinței de a citi zilnic măcar câteva pagini, am reușit să fac asta. În 2020 probabil că voi vrea să citesc și mai mult. 

2.Am călătorit și am descoperit locuri frumoase

Probabil unul dintre cele mai frumoase și neașteptate lucruri care mi s-au întâmplat în acest an au fost călătoriile. Nici una nu a fost planificată, dar iată că s-a întâmplat. Am fost în România, unde am vizitat Lacul Roșu, Cheile Bicazului, mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița, Pângărați, Bistrița, Agapia, Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și Chilia lui Daniil Sihatrul. Apoi a urmat pelerinajul de 2 săptămâni din Ucraina și Rusia. Despre el am scris AICI. La sfârșitul verii am vizitat mănăstirea Saharna și Țîpova, două perle ale neamului nostru. Am descoperit locuri extraordinare din Chișinău, oameni frumoși la chip și la suflet, dar am reușit și să mă umplu de energie pozitivă și forțe pentru următorul an. 

3.Blogul SuntMAMĂ - în topul celor mai citite bloguri din Republica Moldova
Pentru mine blogul este ca un al treilea copil, crescut odată cu Cecilia. Când îmi spuneți că vă place ceea ce scriu, că vă sunt utile și interesante articolele mele, că v-au ajutat în anumite momente ale vieții, mi se umple inima de bucurie. Datorită vouă, cititorilor mei, pe parcursul anului 2019 blogul SuntMAMĂ a făcut parte în fiecare lună din top cele mai citite 20 de bloguri din Republica Moldova. Nu mi-a adus bani (cum cred unii) acest top, dar e dovada că încă se mai citește la noi, iar asta mă face extrem de fericită și mă încurajează să scriu pentru voi și în 2020. 

4.Mi-am învins frica de înălțime
Cei care mă cunosc știu că marea mea frică este cea de înălțime. Chiar și așa, anul acesta am reușit să-mi înving frica. În primul rând, cu mari emoții am urcat pe roata mare de la parcul de distracții din Valea Trandafirilor. Orașul, văzut de sus, e minunat, dar eu nu prea m-am putut bucura de priveliște, stând mai mult cu ochii închiși si cu frica în sân. Cea mai mare provocare a fost însă călătoria de 20 de minute cu telegondola din Piatra Neamț, România. Chiar dacă am stat într-o cabină închisă, 100% în siguranță, inima mi-a fost cât un purice. Acum însă sunt mândră de mine că am învins la acel moment teama de înălțime. La Piatra Neamț aș mai merge fără a sta prea mult pe gânduri, pe când în roata mare de la Chișinău nu știu dacă aș mai urca, la cât de veche și nesigură este. 

5.M-am implicat în caritate
Începutul lui 2019 mi-a adus un job nou - coordonator de proiecte la Fundația Ortodoxă "Sfânta Xenia de Petersburg". Pe parcursul anului am inițiat și dezvoltat diverse campanii, am vizitat multe familii social-vulnerabile din țară și am înțeles că e un domeniu care îmi place și în care vreau sa activez. Iar la sfârșit de an am devenit membru al echipei Ajută un Om. Aici experiența obținută e și mai prețioasă. Aici am văzut o altă față a caritații și, din nou, am înțeles că e domeniul care-mi aduce satisfacție. Mare lucru e să faci ce-ți place! 

Evident, am avut și alte realizări frumoase în acest an, însă astea 5 sunt primele care stau la baza dezvoltării mele în 2019. Tu ce ai reușit să faci în acest an? Cu ce te mândrești? 

Pentru mai multe articole interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook

Cu drag, Anna, mamă de doi copii și-un melc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu